2011. július 23., szombat

5-ből 5!

Szerdán volt a második vizsgálatom a stimus ciklusban. Reggel 7.30-ra kell menni vérvételre és rengetegen álltak sorban a recepciónál. A nővérke több embernek is elmondta, hogy fél 10-re lesz meg az eredmény és mit kell tenni ha pozitív, és mit ha negatív. Ez máris szöget ütött az agyamba, hogy addigra vissza szeretnék érni, mire "eredmény hirdetés" lesz, mert nagyon kíváncsi voltam a siker arányra.:-)

Vérvétel után volt egy hüvely tisztasági vizsgálat. Ilyenben sem volt korában részem lombik alatt. Erre azért van szükség, mert ha éppen van valami baci, vagy gomba, akkor még punkció előtt kikúrálják. Nem volt vészes, de egy nővérke csinálta és olyan bizonytalan volt a keze, hogy ettől magam is bizonytalan lettem és folyamatosan kúsztam el előle. Az egész annyi sincs, mint egy szimpla rákszűrés, és szerencsére gyorsan van eredménye.

Ezután a tisztasági mintavétel után elmentünk kicsit csavarogni, meg reggelizni, de végig rajta volt a szemem az órán, nehogy lecsússzunk az eredményekről. Vissza is értünk időben és milyen szerencse, mert sajnáltam volna, ha ebből kimaradok:-) Eltelt egy negyed óra várakozással, és olyan izgalomban voltam, mintha én is most tudnám meg az eredményemet. Szépen lassan elkezdték behívni külön-külön a párokat és látszott az első páron is, hogy boldogok, majd a 2. csajszi is jött ki és mesélte anyukájának, hogy sikerült, aki ott helyben zokogásban tört ki. Ez a csajszi, vagyis inkább kismami mondta a mellette ülőnek, hogy ne idegeskedjen, mert mindenkinek sikerült, aki ma ment eredményért:-) Szóval 5-ből 5 beültetés volt sikeres ebben a szériában, ami engem iszonyatosan feltöltött optimizmussal:-) Ezekre az eredményekre érdemes volt várni!

Nem sokkal később már túl voltam az UH-on. Szerencsére se gombám, se bacim, viszont ismét szép számban vannak tüszőim. Szerdán saccra kb. 13-14 tüszőt számoltam, amik átlagban 6-11 mm közöttiek voltak. Erre kaptam továbbra is a Gonal-t, és társult hozzá Cetrotide nevű szuri, ami kicsit visszafogja tüszőcskéimet az érésben. (na ez baromira nem volt szakszerű kifejtés, de orvos még mindig nem vagyok:-)
A szerdai UH után én teljesen azt hittem, hogy hétfőn lesz kb. a punkció, de tévedtem.

Ma ismét volt vv és UH, és az eredmények alapján még lesz hétfőn egy UH. Ma 12 tüszőt diktált a doki és átlagban 13-16 mm között voltak a méretek, és volt 1-2 20 körüli is. Úgyhogy folytatódnak a szurik tovább, és ismét van egy újabb szurim, aminek Luveris a neve. Ez állítólag luteizáló hormon, de mindjárt bemásolom, amit találtam (szerintem ez van a dobozban is a leírásban):
A Luveris injekciót olyan felnőtt nők kezelésére használják, akikben néhány, a természetes szaporodási ciklusban szerepet játszó hormonból nagyon kevés termelődik. A gyógyszert általában egy másik hormonnal, az ún. tüszőérést serkentő hormonnal, az FSH-val, együtt alkalmazzák, mely a petefészekben a tüszőérést és ezzel a petesejtérést segíti elő. Ezt követi egy, egyszeri dózisban adott humán koriongonadotropin hormon (hCG) adása, mely elősegíti a petesejt felszabadulását a tüszőből (ovuláció).
Forrás: Házipatika.com


A mai adagom este már kicsit összetett: 150 NE Gonal-F + 0,25 mg Cetrotide + 75 NE Luveris
Ezeken felül még reggel is van egy szurim, de ez a trombózis hajlamra. 

9 megjegyzés:

  1. Szia Kata:)
    Én "Rítá" vagyok a forgácsos topikból. Nagyon-nagyon szorítok én is, hogy minden rendben:)
    Olvastam korábban, hogy jársz egy természetgyógyász bácsikához reflexológiára. Megírnád nekem, hogy hol rendel és mi az elérhetősége?
    köszi, és nagyon várjuk a híreket:) Rita

    VálaszTörlés
  2. Szia Rita!

    Köszönöm szépen Neked is!

    A bácsikához most nem járok, mert ennyi gyógyszer mellett nem rendel. A neve Tímár Géza és Tatán rendel. Majdnem minden hétköznap rendel, de nem tudom megmondani melyik napokon, mert ezt mindig hét elején dönti el kb.
    Ha még így is érdekel, akkor írj, és megírom priviben a címét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kata!
      Engem érdekelne több információ a természetgyógyászról, hogy pontosan hol és mikor rendel. Köszi.

      Törlés
  3. Hű Kata, ez az 5-ből 5 nagyon jól hangzik és az is, hogy még punkció előtt megvizsgálnak. Ezzel máshol én sem találkoztam. Drukkolok!!!

    VálaszTörlés
  4. Sokat gondolok rád és tényleg ritkán hallani ilyet,h 5ből 5 :) Szóóóóval hajrá Katababák!!!
    Pussz, Bari

    VálaszTörlés
  5. szia kata:)

    köszi szépen az infókat, sajna tata túl messze van. pesten keresek reflexológust, de egyelőre nem találtam megfelelőt:(

    várjuk a fejleményeket nagyon!!!!!

    rita

    VálaszTörlés
  6. Szia Kata!
    Én is keresek természetgyógyászt, meg tudod adni a címét és hogy pontosan mikor rendel?? Köszi, Lilla

    VálaszTörlés
  7. Kedves Lilla!
    Tímár Géza bácsihoz jártunk, telefonszámot nem tudok, de Tatán az Ady Endre úton van a Petre cukrászda mellett talán 2-3 házzal. Szerintem tudakozó meg tudja mondani a számát.
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok A Timár Géza bácsi telefonszámát tudja valaki? 🤗

    VálaszTörlés