2012. március 7., szerda

33w5d

Hosszú hallgatás után végre rászántam magam, hogy leírjam éppen hogy állunk.
Az utolsó bejegyzés után pár nappal elég intenzíven kezdett feszülgetni a hasam és sajnos a vérnyomásom is megemelkedett. Ennek az lett a következménye, hogy február 4-én bejöttünk a kórházba, ahol közölték, hogy már nyitva van a külső méhszájam és a nyakcsatorna is. Egyből kaptam infúziót, szteroidot, tüdőérlelőt és 24 órát a megfigyelőben tartottak. Szerencsére a panaszok enyhültek, így áttettek a szülészetre és persze hozzá fűzték, hogy innen egyben már nem megyünk haza. Mindezt 29 hetesen!!! Saját dokimmal megbeszéltük, hogy becélozzuk a betöltött  36. hetet. Február eleje óta sok izgalomban nem volt részem, leszámítva a látogatási tilalom kikerülésén való agyalást.

Közel 4 hét kórház után kaptam 4 nap kimenőt, DE csak azért, mert kedves szobatársam behurcolt valami vírust, amit én sikeresen benyaltam. Volt láz, hidegrázás, meg minden így haza küldtek, nehogy tovább fertőzzem az osztályt. Édekes, nem?:) Hétfőn amikor vissza jöttem megvizsgált a dokim és mindent rendben talált. Viszont ma fel kellett mennem főorvosi vizsgálatra, ahol fődoki szerint bő 1 ujjnyira nyitva van a belső méhszáj és innentől 2 naponta vizsgálni fognak. Ha tovább nyílik, akkor egyből császár. Ezt azzal magyarázta, hogy ha tágulok kieshet a köldökzsinór. Egész nap ezen agyalok és eddig akárkivel beszéltem az osztályon (orvossal, nővérrel) senki nem érti, hogy most mi van. A saját dokim is furcsállja, hogy kinyíltam, a szülésznő szerint elképzelhető a méhszájra nehezedő súly miatt, viszont a zsinór csak akkor eshet ki, ha már a burok is megrepedt és az az 1 ujjnyi nem nagy dolog.

Most várakozunk, és reménykedünk hogy  sikerül egyben kihúznunk még 2 hétig legalább, a betöltött 36. hétig.

14 megjegyzés:

 1. Hű, Kata, nálatok tényleg zajos az élet, ez nem túl kecsegtető! Viszont a már nem picurkáid szeretik az anyjukat és ragaszkodni fognak még egy ideig a benti csendhez és békességhez legalább kettő hétig.
  (Eszméletlen gyorsan halad az idő, hihetetlen, hogy már itt tartotok!)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon izgulok értetek és drukkolok nektek!
  Minden rendben lesz!!!

  VálaszTörlés
 3. Kata, drukkolok, hogy minél tovább benn maradjanak a gyerkők ++++++++++++++++

  VálaszTörlés
 4. Kata!

  Lehet, hogy hülyeség, de nekünk a babánkkal kapcsolatban azt mondta a doki, ha jön, hát jön, hízni itt kint fog. Ebben az időszakban hízniuk kell a babáknak, ez a legfontosabb, de itt kint is hízhatnak majd - tüdőérlelőt 'úgyis kaptak', szépen fejlődtek idáig! Minden rendben lesz, nagyon drukkolok!

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  VálaszTörlés
 5. Jó lenne, ha napra kész infóim lennének rólatok :) mert nagyon izgulok!!!

  Tudom, hogy most a legkisebb gondod is nagyobb, de itt egy díj, ami a tiéd :)
  http://popi-kuzdelmei.blogspot.com/2012/03/dij.html

  VálaszTörlés
 6. már csak 4 nap a 36. hétig :)
  egyébként pedig nagyon szép 2 babóval ilyen hosszú terhesség, most már minden nap plusz ajándék, amit bent töltenek - ha meg mégsem, itt kint sem vár rájuk olyan nagyon cudar világ (pláne, hogy itt a tavasz, a jóidő :))

  VálaszTörlés
 7. Kata!

  Már csak egy nap, és hivatalosan sem lesznek az ikrek koraszülöttek :) Atya Világ, milyen hamar eljönnek... Szívem kalapál, hogy nemsokára megismeritek őket :)

  VálaszTörlés
 8. Nem vagyok egy fakír típus, ezért tűkön nem ülök, de azért már nagyon izgulok! :) Valami hír, infó?

  VálaszTörlés
 9. Halihó, mi újság, egyben vagytok még?

  VálaszTörlés
 10. jaj, remélem, Kata nem haragszik meg, ha megírom, hogy ikrek kint :) és gyönyörűek :)
  a többi hírt majd Kata hozza - remélem, hamarosan.

  VálaszTörlés
 11. SZÍVBŐL GRATULÁLOK A KIS JÖVEVÉNYEKNEK, ÉS MINDEN JÓT KÍVÁNOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK NAGYON SOK SZERETETTEL!!!!!!!!!!!

  VálaszTörlés
 12. Igen, csodálatosan gyönyörűek!!!! Nagyon várom már az új posztot VELÜK! sok sok sok sok szív!

  VálaszTörlés
 13. Örülök a remek hírnek :) már nagyon aggódtam!
  Várom az új híreket, képeket!

  VálaszTörlés