2012. január 19., csütörtök

Lélegzetvételnyi idő

Jó régen jelentkeztem, bocsánatot is kérek emiatt. Elég sűrűre sikerült a december és a január is. Karácsony előtt sikerült beköltöznünk az új fészekbe, ami iszonyatos melóval járt. A cuccaink jó része beépített szekrények hiányában még mindig dobozokban van, de ez már nem is zavar.

Szóval december 20-án még gyorsan elmentem terheléses cukor vizsgálatra, amitől egyenesen rettegtem!!! Mint kiderült, teljesen felesleges volt, mert az éhgyomri 4,26 volt, a 120 perces meg 5,2. Annyira örültem az eredménynek, hogy szinte a könnyem is kicsordult:-) Másnap reggel 8-ra jött a teherautó, és nekivágtunk az új életünknek. Hogy ne "unatkozzunk", még a szentestét is bevállaltuk (14 fővel), így tényleg elég kimerült voltam. Sajnos a költözéstől kezdődtek a keményedések is, amik olyan szempontból jók, hogy amikor elkezdek keményedni, akkor tényleg lepihenek, míg előtt nem hagytam magamnak lazsálást, ha fontos dolgom volt. Most kicsit át kellett értékelnem a fontossági sorrendet, így lassítottam kicsit.

Ahogy elteltek az ünnepek már nagyon vártuk az 5-ét, hogy megint láthassuk Dánielt és Emíliát. A kis tökmagoknak jót tett a karácsony, mert az utolsó uh-hoz képest (ami december közepén volt) majdnem megduplázták a súlyukat.

"A" baba, vagyis Emília
BDP: 68 mm
HC: 248 mm
AC: 206 mm
FL: 49 mm
becsült súly: 840 g

"B" baba, vagyis Dániel
BDP: 63 mm
HC: 235 mm
AC: 202 mm
FL: 48 mm
becsült súly: 800 g

Szerencsére mindketten jól érzik magukat odabent:-) Mondtam a dokinak a keményedéseket, erre felemelte a magnéziumomat 3x 500 mg-ra és azt mondta pezsgőtablettában igyam, mert az a legjobb (lehet hogy jó, viszont ennyi magnéziumtól nekem sajnos megy a hasam), plusz még kaptam antibiotikumot is, nehogy valami fertőzés álljon a háttérben. Sajnos egy kis folyás is bejött a képbe, erre meg kaptam kúpot. Azóta rendeződni látszanak a dolgok, persze ha sokat dolgozom itthon, vagy hajolgatok, akkor egyből jönnek a keményedések.

Mivel egyre sürgetőbbnek érzem a dolgok elrendezését, ezért már megvagyunk nagyjából a babaszobával is. Vaterán találtam egy jó kis bútorcsaládot jó áron, amihez még lehetett plusz kiságyat is rendelni. Pont egy hete megrendeltem és vasárnap ki is hozták:-) Azóta nagyjából össze is állítottunk mindent, még egy polcot kell felfúrni a falra, egy fali lámpát kell venni, meg egy szőnyeget. Megvan a babakocsi is, de azt még haza is kell hozni Németországból. Szerencsém volt, mert egy nagyon akciós napot fogtam ki, meg is rendeltük, de itthonra nem hoznak csomagot, ezért sógornőmékhez kértük. Ha minden jól alakul, akkor jövő héten férjecském úgy szervezi az üzleti útjait, hogy el tudjon ugrani a babakocsiért is:-)

És íme akkor néhány kép a szobáról (aminek sajnos nem éppen ideális az elrendezése a kiságyak szempontjából, de szerencsére annyira szigetelnek az ablakaink, hogy nem láttunk még függönyt mozogni a házban, pedig baromi szeles dombon lakunk):





6 megjegyzés:

  1. Már vártam mikor írsz! Tök jó hogy rendben vannak a Magok :D
    Jó a szoba, DE: HOL fogsz szoptatni? Nem látok fotelt :)

    VálaszTörlés
  2. Majd fekve :)))))

    Nagyon szép a babalak!!! Kérek pocakfotót!!!!

    VálaszTörlés
  3. Azt nem írtam, hogy még nincs kész?:-) De amúgy a fotelt el is felejtettem, pedig korábban eszemben volt:-) Eredetileg szerettem volna a szobájukba egy heverőt, de azt már hülyeség lenne bepaszírozni. Úgyis mellettük van a háló, nem kell messzire menni a fekve szopihoz, persze azért ettől függetlenül lesz fotel is:-)

    Pocakfotót már lebeszéltem unokatesómmal, aki fotózik, szerintem 2-3 hét múlva azzal is tudok majd szolgálni:-)

    VálaszTörlés
  4. Jó sokat talpalhattál az utóbbi időben, tessék pihenni is! Helyes a babaszobátok, az meg főleg szimpatikus, hogy az első pillanatban a saját helyén alszik majd fiatok-lányotok! Egyszer mi is így szeretnénk!
    Milyen lesz a szőnyegetek?

    VálaszTörlés
  5. Egynyulacska!
    Nektek is össze fog jönni!!! Én is sokszor azt hittem, hogy nekünk már soha nem lesz saját babánk, aztán látod, pont amikor nem is bíztam benne...egyből ketten jönnek.
    Nektek is ekkora meglepetést kívánok!

    Szőnyeget még nem tudom. Valami erősebb színűt szeretnék, mert alapvetően nincsenek erős színek a szobában, és szeretnék azért valami figyelemfelkeltőt is a mazsoláknak. De holnap el fog dőlni szerintem, mert akciós nap lesz a Kikában, úgyhogy megyünk szőnyeg vadászatra:-)

    VálaszTörlés
  6. Kata,
    Gyönyörű a babalak ! Örülök hogy jól vagytok !
    Kubu

    VálaszTörlés