2011. október 2., vasárnap

Vakbél vs. ciszta

A héten 2 alkalommal erős fájdalmat éreztem a köldököm vonalában a jobb oldalamon. Tegnap reggel sajnos újra jelentkezett, de most nem akart elmúlni.
Még reggel bejöttünk a nőgyógyàszatra, ahol megvizsgáltak, de vakbélre gyanakodtak, így átirányítottak a sebészetre. Itt nem voltak meggyőződve a vakbélrôl, ezért várakoztunk és közben néztek vért és nagy hadi uh-ot. Az ultrahangos nem adott egyértelmű diagnózist, de azt bizton állította, a petefészkemen van egy jól megtermett ciszta. Visszahoztak a sebészetre, ahonnan ismét elküldtek a nőgyógyra. Ott ketten megvizsgáltak, de szerintük vakbél. Eddigre közel 7 órát töltöttem el gyötrelmes fájdalmak közepette, mert az algopirinnek sem éreztem a hatását, amit az infúziómba kaptam. Aztán 7-8 órányi szenvedés után kezdett enyhülni. Egész nap mem ehettem, nem ihattam, hátha műteni kell. Reggelre semmi bajom nem volt, de megfigyelés végett bent tartottak. Reggel az egyik sebész végre rendesen felvilágosított, hogy a ciszta nem benne van a petefészkemben, hanem rajta. Ráadásul nem ettől a 9x4,5 centis cisztától szenvedtem, hanem egy tegnap reggel megrepedt másik cisztától, és emiatt láttak mèg folyadékot is a hasüregemben.
Ez a fájdalom leírhatatlan volt, talán még a tavalyi vajúdásnál is rosszabb volt.
Reggel az új doki közölte, hogy ma sem ehetek, csak ihatok, ettől kicsit lefagytam, mert állapotosan azért pár falat jól esne...
Ma még itt kell aludnom, de remélem holnap kiengednek, hogy a meglévő cisztámmal még elmehessek a saját dokimhoz.

5 megjegyzés:

  1. jobbulást Kata! remélem, minden OK lesz!

    VálaszTörlés
  2. Kata! Sajnálom a történteket, remélem mihamarabb rendbejössz!

    VálaszTörlés
  3. Kata, gondolok rád! Minden rendben lesz!

    VálaszTörlés
  4. Kata, drukkolok hogy mielőbb minden OKÉ legyen.
    Kubu

    VálaszTörlés