2011. október 5., szerda

11w5d

Most, ahogy a címbe beírtam a mai terhességi korunkat, el sem hiszem, hogy már csak 2 nap és betöltjük a bűvös 12. hetet. Persze az előzmények tekintetében nálunk még nem biztosíték ez sem, de nagyon reménykedünk:-)

Ma reggel tevékenyen indult. A tegnap szerzett vérvételes beutalóval ma vérvétellel kezdtünk, csak a megnyugtatás végett, hogy a CRP csökkent-e.
A nőgyógyászom 9-től rendelt és hozzá mehettünk soron kívül, hogy ránk kukkantson. Ő is fel volt háborodva, hogy a babákról sem írnak semmit a zárójelentésben, csak azt, hogy 2 élő magzat, de hogy koruknak megfelelnek-e, vagy van-e valami rendellenesség, semmi.

Nem számítottunk túl kimerítő uh-ra, csak egy alap vizsgálatra, ahol kitér a doktor úr a petefészkeimre is. Ennél többet kaptunk, mert szinte megcsinált egy komplett 12 hetes szűrést. "B" baba csodásan feküdt, a doki teljesen odáig volt, hogy milyen szépen látszik mindene. "A" baba más macerásabb volt, ő kicsit elbújt kistesója alatt:-) Nagy nehezen őt is részletesen meg tudta nézni, és mindkét babánál rendben talált mindent.
Édesek voltak, mert amíg "A" baba vizsgálata folyt, addig láttuk, hogy "B" baba a tesója fölött bulizik, pörög forog, össze-vissza fickándozik:-)
Kicsit mindketten nagyobbak voltak a koruknál.
"A" baba CRL: 54 mm, erre pont 12 hetet írt a gép
"B" baba CRL: 52 mm, erre 11w6d írt a gép

Korábban "B" baba mindig kicsit kisebb volt a koránál, így nagyon örültünk, hogy ilyen szépen iparkodik:-)

Na a petefészkek...A bal oldal teljesen rendben van, de a jobb oldalban jókora tumultus van sajnos. Rendesen meg is éreztem az uh vizsgálatot, mert utána azt hittem minden kezdődik elölről, annyira elkezdett fájni. Sajnos teljesen tele van cisztákkal, amik a doki szerint már nem nagyon fognak gondot okozni, de hát ki tudhatja ezt 100 %-ra?! Most ahogy a petefészkemet lemérte, nagyon valószínű, hogy tényleg ciszta problémám volt hétvégén, mert most egy centivel összement szombathoz képest a jobb ovarium és ez csak úgy elképzelhető, ha tényleg volt ott korábban még egy ciszta, ami már kidurrant.

Képeket most nem teszek fel, mert nem csináltunk se dvd-t, semmit, persze kaptunk pár képet a fontosabb részletekről, de sok minden nem vehető ki rajtuk. Hétfőn úgyis megyünk a hivatalos 12 hetes vizsgálatra, majd onnan szemezgetek:-)

Ezt még a kórháztól kifelejtettem (azt hiszem):
Az egyik doktornő azt mondta vasárnap, azért fájt nekem annyira a hasam szombaton, mert a babák miatt aggódtam és a fájdalom fejben dől el! Erőm sem volt gondolkodni, annyira fájt, de úgy tűnik a fejemben volt a hiba, nem is a hasüregemben, vagy a petefészkemben...

2 megjegyzés:

  1. Szia Kata!
    Nagyon drukkoltam nektek, hogy minden rendben legyen, és bizony így is lett :):):) Szívből örülök a majdnem 12. heteteknek.
    Őrület ami folyik így az egészségügyben, én már kibeleztem volna valakit. Felnézek rátok, hogy mint a bulldog ragadjátok meg a problémákat, és nem engeditek, míg megoldást nem találtok rá. Én amolyan sodródós típus vagyok - megyek az árral, és csak néha ragadok meg egy-egy dolgot.
    Annyira tetszenek a képek! Még én ilyet nem is láttam - ikrek, ahogy szinte alusznak a kis helyükön...szívmelengető!!!
    Sok puszi!
    Babszi

    VálaszTörlés
  2. Szia Babszi!

    Gondolhatod én is mennyire kiborultam, pedig ilyen helyzetekben nagyon higgadt tudok maradni. Már szégyelltem is magam, hogy ott sírdogálok, olyan voltam mint egy kisgyerek, aki nem kaphatja meg amit akar.:-( De amint végre kaptunk valami infót, egyből megnyugodtam. Persze ez nem felmentés annak a 8 orvosnak, aki 3 nap alatt megvizsgált.
    A nővérkék egyébként tündériek voltak, csak annak az egynek ne lett volna a szörnyű vetélős története.

    Hétfőn vagy kedden majd hozok friss képeket:-)

    Puszi

    VálaszTörlés